Spletni piškotki

Splošno

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.
V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.
Spletna stran www.quotelife.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Zakaj so piškotki potrebni

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.
Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.


Seznam piškotkov

Da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo, to spletno mesto uporablja tudi piškotke. Vsakič, ko dostopite do spletnega mesta, se piškotki prenesejo in/ali se do njih dostopa:
Nujno potrebni piškotki – Ti piškotki so nujni za premikanje po spletnem mestu in uporabo vseh funkcij, kot je dostop do varnih območij spletnega mesta. Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotavljati storitev, ki ste jih zahtevali, na primer izvedbe nakupa.
Piškotki za spremljanje delovanja – Ti piškotki zbirajo informacije o tem, na kakšen način uporabniki uporabljajo spletno mesto, na primer, do katerih strani najpogosteje dostopajo in če na teh straneh naletijo na obvestila o napakah.  Ti piškotki ne zbirajo informacij, s katerimi bi bilo mogoče identificirati uporabnika.  Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so prikazane v agregirani obliki, zato so anonimizirane.  Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletnega mesta.
Funkcionalni piškotki – Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si shrani vaše izbire (kot je ime, jezik ali regija) in vam zagotovi izboljšane, osebno prilagojene funkcije.  Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ne morejo slediti vašim dejavnostim med brskanjem po drugih spletnih mestih.
Tarčni ali oglaševalski piškotki – S temi piškotki vam prikazujemo oglase, ki so prilagojeni vašemu zanimanju. Poleg tega z njihovo pomočjo omejimo, kolikokrat se vam prikaže določen oglas, in merimo učinkovitost oglaševalske kampanje. Uporablja jih naša oglaševalska mreža z dovoljenjem  Turistične &ekološke kmetije Pri Baronu.  Zapomnijo si, da ste obiskali spletno mesto in te informacije delijo z drugimi organizacijami, kot so oglaševalci. Tarčni ali oglaševalski piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo strani, ki jo zagotavlja druga organizacija.

Sprejem Splošnih pogojev uporabe

S sprejemom Splošnih pogojev uporabe ter z dostopom do spletnega mesta in njegovo uporabo soglašate z uporabo piškotkov. To soglasje za uporabo naših piškotkov ste morda že podali z nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

V vašem brskalniku so lahko shranjeni nekateri od piškotkov, opisanih spodaj, ali vse vrste piškotkov.
IME
NAMEN
TRAJANJE
cookielawinfo-checkbox-non-necessary:
Shrani odločitev uporabnika za nastavitev neobveznih piškotkov.
1 leto
cookielawinfo-checkbox-necessary:
Shrani odločitev  uporabnika za nastavitev piškotkov.
1 leto
wp_woocommerce_session_:
Generira posebno kodo, za vsakega uporabnika, da lahko lažje poišče podatke v bazi.
2 dni
woocommerce_cart_hash:
Sledi spremembam v nakupovalni košarici.
Seja
woocommerce_items_in_cart
Zapomni si število izdelkov in izdelke v košarici
Seja
Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:
Chrome
Firefox
Opera
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Safari

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh in trgovini. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Podjetje Nika Ferš s.p. ni odgovorno za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij prav tako pa tudi ne za primere, da dostop in uporaba informacij na teh spletnih straneh ni mogoča.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Prepovedano je kopiranje besedila in slik brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Nika Ferš s.p.

 

NAZAJ NA VRH
Group 2

Instagram

Kontaktirajte nas

Vse se prične s pozdravom.
Naredite prvi korak, mi pa bomo naslednjega.

info@quotelife.si
+38640413655